Újpalota
    Újpalota
Hírek, érdekességek a nagyvilágból.
Összes hír Belföld Külföld Gazdaság Sport Kultúra Időjárás Érdekességek
 Gazdaság - jraindult a gázszállítás Európa felé

Egy héttel a csapok elzárása után, a Gazprom kedd reggel megindította a szállítás Európa felé. A vitának azonban nincs vége, bármikor csökkenhet a nyomás.

 Gazdaság - Nagyon megdrágultak a hitelek

Az elmúlt hetek forintgyengülése, a bankok bizalmatlansága, a jegybanki kamatemelés, a devizapiac befagyása miatt jelentősen emelkedtek a hitelek kamatai. Különösen a frankhitel lett drágább, ami azt jelenti, hogy a bankok már nem akarnak svájci frank alapú kölcsönöket adni. Körképünkből kiderül, hogy nem ritka a 10-12 százalékos kamat sem: az euróhitel annak ellenére lehet olcsóbb, hogy a svájci jegybank frankra szabott irányadó kamat olcsóbb, mint az euróé.

 Gazdaság - Az EU jövőre talpra tud állni

Képes lesz az Európai Unió jövőre a gazdasági regenerálódásra, köszönhetően viszonylag versenyképes vállalati szektorának, a pénzügyi piacán tapasztalható viszonylag kis mértékű kilengéseknek, a személyes megtakarítások magas szintjének, javuló emberierőforrás-bázisának és viszonylag erős államháztartásainak - véli az a tanulmány, amelyet az Allianz SE pénzügyi szolgáltató és egy brüsszeli székhelyű tanácsadó testület, az úgynevezett Lisszaboni Tanács készített.

 Gazdaság - Roubini: Most jön a neheze

Új szabályok kellenek, ezek eddigi hiánya is eredményezte azt, hogy a mostani válság kapcsán ennyire súlyos következményekkel kell számolnunk – mondja Nouriel Roubini. Az OTP Alapkezelő 15. születésnapjára Budapestre látogató, a New York-i egyetemen tanító közgazdászprofesszor az egyike volt azon keveseknek, akik már több mint egy évvel ezelőtt megjósolták a mostani a válságot: most azt mondja, 2009 végéig recesszióval kell számolnunk, a kormányzati és jegybanki intézkedéseknek pedig arra kell irányulnia, hogy elkerüljük az ennél is hosszabb visszaesést.

 Gazdaság - Iráni gáz jöhet a Nabuccon

Magyarország vezető szerepet játszik a Nabucco-projekt felélesztésére irányuló erőfeszítésekben - írta elemzésében Vladimir Socor amerikai Közép-Európa-szakértő.

 Gazdaság - milliárdos adócsalás

Pénzmosásra szakosodott bűnszervezet ellen javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda; a gyanú szerint pénzügyi tanácsadás címén több, a gazdasági életben jelentős forgalmat bonyolító társaság adóalapját csökkentették fiktív cégek által kiállított számlákkal.

 Gazdaság - A válság és ami utána jön

Miért húzódik már több mint egy éve a jelzálogpiaci válság? A válasz egyértelmű: a pénzpiacok átláthatatlanok, a befektetők bizonytalanok, és nem lehet tudni, milyen rejtett veszteségek bukkannak még elő az amerikai nagybankok könyveléseiből. Magyarországon hamarosan szigorodnak a lakossági hitelfeltételek, és már most emelkednek a kamatok. A nyugdíjpénztárak pedig hatalmas veszteségeket szenvedtek el idén az első félévben a befektetéseiken. A gazdasági növekedésen várhatóan 2009-ben látszik majd meg a krízis hatása. Ugyanakkor a hazai bankok nem érdekeltek az elmúlt egy évben bebukott amerikai pénzügyi szektorokban, így a magyar pénzintézetek működését nem fenyegeti közvetlenül a krízis.

 Gazdaság - Megállapodás született az almacsatában

Megállapodás jött létre az almacsatában: az ipari almáért 9 eurócentet fizet majd a magyarországi almatermesztőknek az Agrana feldolgozó cég, amely a magyar piac 60 százalékát uralja.

 Gazdaság - Adócsomag: lassan jön a feketeleves is

"Igaz-e a hír, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak? A hír igaz, azzal az aprócska korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak." Nos, ez a klasszikussá vált vicc juthat az eszünkbe a kormány legújabb adócsomagjáról, egyre-másra derülnek ki az adóemelést, tehernövelést eredményező, vagy éppen a beígért adócsökkentést lényegében visszacsináló tervek. A cégek különadóját eltörölné ugyan a kabinet, a két százalékpontos társasági adóemelés után azonban szélesebb alapra vetítenék az immár 18 százalékos kulcsot: így nemhogy csökkenének, de nőhetnek a vállalkozások terhei. 

 Gazdaság - Az adószakértők nem ajánlják Gyurcsány csomagját

Éles kritikával illetik neves adószakértők és a makroelemző Gyurcsány Ferenc kormányfő adócsomagját. Alig található benne pozitív elem, ám hibás, diszfunkcionális, az eredeti céllal szembenő annál több, sőt, több intézkedés hiányzik is az akciótervből, vélik. No meg hiába a fogadkozás, kezdődik a lazítás és nőni fog az államháztartási deficit.

123456

Városunk
 

ECDL tanfolyamok
Start Oktatási Stúdió Kft. ECDL
Cégtudor
cegtudor.hu
Auchan - a sikermarket!
HyperLink
MAGYAR HÍRLAP
HyperLink
ECHO-FITNESS
HyperLink
HÍD TV
HyperLink
Fényreklám
HyperLink
Digi-Pro Kft.
HyperLink
REHAU ablakok
HyperLink
Leszokni a dohányzásról
HyperLink
Pátria TV
HyperLink
MEDICAL CENTER
HyperLink
Copyright (c) 2007. Cool Soft Kft. Minden jog fenntartva.